Про це він розповів у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?».

За словами експерта, українці ніяк не можуть сформувати робочу соціальну організацію. «Ми завжди любили лаятися з будь-якого приводу, і любимо дотепер. А ось цивілізовано спілкуватися – не вміємо», - підкреслює він. І саме це, каже Загородній, стало причиною того, що українська держава постійно перебувала під чиїмось контролем.

У цьому контексті, міркує політолог, Україні варто було запозичити досвід американських шкіл, зокрема, запровадити гуртки дебатів. Це, підкреслює він, допомогло б українцям навчитися спілкуватися і переконувати опонента, а не просто викрикувати, перебивати та переходити на образи. «Така поведінка – це ознака незрілості суспільства. Волелюбний народ повинен розуміти необхідність нести відповідальність за свої вчинки», - підкреслює Загородній.

Він стверджує, що саме це і є основою розвиненої демократії – наявність обов’язків, а не лише прав. Зокрема, каже експерт, протоколів потрібно дотримуватись, а на переході чекати зеленого світла, коли горить червоне. «Думати: «А, пронесе!» – це прояв інфантильного магічного мислення, яке, на жаль, властиве українцям», - констатує гість програми.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Загородній розповів, що Росія і ЄС наживаються на нас.

Також Знай.ua писав про те, що Загородній розповів про конфронтацію «Слуг народу» з Разумковим.