Про це він розповів у програмі Юрія Романенка «Романенко. Бесіди».

На думку аналітика, концепцію державної служби в Україні потрібно змінювати, тоді і еліти, і народ зрозуміють, що державні служби є прокладкою між різними верствами населення.

А відтак, каже він, державна служба вимагає кастовості, тобто людей на посади потрібно дійсно відбирати. «Ця кастовість повинна виділятися в мисленні, тобто люди, які туди йдуть повинні розуміти, що вони є буфером», - пояснює Акулов-Муратов.

У приклад експерт наводить службовців старого гарту, які, маючи справу із бізнесменами, хотіли зробити все законно і вважали це справою честі. «Це психологія, коли людина каже: «Гроші – це добре, але коли стосується дітей або ще чогось, то це буде зроблено так, як це повинно бути зроблено», - підкреслює він.

Окрім цього, зауважує Акулов-Муратов, одного лише підбору мало, треба створити умови для бюрократів. Публіцист додає, що в Україні до бюрократії ставляться з негативом та острахом просто тому, що не усвідомлюють її корисність.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Лєсєв розповів, що чиновники, як тільки обираються у владу, віддаляються від звичайних українців.

Також Знай.ua писав про те, що Вільямс розповів, що конкуренція між різними гілками влади є кориснішою, ніж монополія.