Про це він розповів у програмі «Головне» на каналі MY.UA з ведучою Катериною Павловою.

Як каже Рейтерович, Європа не може ніяк не реагувати на заяви України про посилення конфлікту на Донбасі, вона цього насправді боїться. «І ситуація, яка у нас певний час була, як би це цинічно не звучало, їх дуже влаштовувала. Мінімально стріляють, нескінченно можна домовлятися, але головне, що не стріляють», - стверджує він.

Також аналітик висловлює свою думку щодо обміну полоненими. За його словами, це був справжній козир, але відбувся обмін і він був зовсім не рівноцінний, адже кожен полонений українець – цінність, а Росія з цієї ситуації виграла значно більше. «Хоча Росія «обмінний фонд» поповнює регулярно, просто хапаючи людей на непідконтрольних нам територіях. Катують їх і звинувачують в роботі на українські спецслужби, а це наші громадяни», - підкреслює Рейтерович.

На його думку, Україна могла отримати набагато більше і питання про обмін полоненими не стояло би взагалі. Зараз же, констатує він, піти Росію на переговори можна змусити лише під тиском санкцій, але для цього їх потрібно посилити. «Тому тільки тиск наших партнерів може змусити сісти Росію за стіл переговорів, інших механізмів не існує», - підсумовує експерт.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Рейтерович розповів, чому Росія не хоче зустрічатись в Нормандському форматі.

Також Знай.ua писав про те, що Старіков прокоментував візит в Україну міністра оборони США Ллойда Остіна.