Про це він розповів на каналі «А як насправді?».

«Зараз явно йде перегляд стратегічних документів, питання планування розвитку збройних сил триває кілька років і все ще в процесі. Основний момент – це, звичайно, перегляд основної концепції. По суті, зараз ситуація повертається до періоду Холодної війни, протистояння між глобальними гравцями», - розповів Замікула.

Він зазначив, що протягом останніх декількох десятиліть основною загрозою для США були різні неформальні загрози, наприклад, тероризм, який використовував менш явні методи боротьби, і все це знаходило відображення в стратегічному плануванні, розгортанні збройних сил і плануванні їх розвитку.

«Зараз виходячи з театру потенційних військових дій проти Китаю на перший план в американському військовому плануванні виходять питання флоту, які, чесно кажучи, під час війни проти тероризму залишалися на других ролях. Деякі експерти звертають увагу, що американський флот після перемоги Америки в Холодній війні трошки запустили. Тому що не було такої яскраво вираженої мети, була явна перемога, панування на морі, і вони упустили ривок», - пояснив Замікула.

Водночас, говорить експерт, Китай, з точки зору розвитку власного ВМФ, за останні роки зробив істотні успіхи, і з цією загрозою американцям потрібно боротися. Крім того, за його словами, специфіка потенційного театру військових дій полягає в тому, що в разі конфлікту це буде операція недалеко від узбережжя Китаю, в зоні дії китайського берегового військового потенціалу.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Максим Ялі назвав ймовірний порядок денний зустрічі Зеленського і Путіна.

Також Знай.ua публікував слова Мусієнка: Україна не має чіткої, виразної і послідовної позиції по Донбасу.