Про це він розповів у себе в блозі.

«Коли говорять, що лікарі будуть отримувати 20 тисяч гривень і медпрацівники середньої ланки 13,5 тисяч, то я скажу, що стільки будуть отримувати ті лікарі і медсестри, які встигнуть виїхати за кордон. Ті, які встигнуть влаштуватися на роботу в Польщі або Німеччині, вони звичайно будуть отримувати більше 20 тисяч гривень», - зазначив Атаманюк.

За словами експерта, зараз Україна має безпрецедентний державний борг, якого не було за всю історію незалежності і високий дефіцит бюджету і пенсійного фонду.

«Міністр фінансів в минулому році говорив, що у нас інфляція не буде більше 5%, а ми отримали 11%. Такого міністра фінансів в будь-якому уряді світу хіба можна залишати? Це ж він не помилився, сказавши, що буде 5,2%, а отримали 5,3%. Говорив про зростання економіки в цьому році на 6-7%, але ми отримали падіння», - сказав Атаманюк.

Як зазначив економіст, «зростання економіки» це не правильне вираження, тому що фактично це є відновленням економіки після карантинних обмежень. Як зазначив експерт, країна може відноситись до розряду країн, що розвиваються, якщо зростання економіки 7,8% і тоді за 10 років такого зростання ВВП подвоюється.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Юрій Атаманюк розповів, що Кулебі варто починати сваритися з Сербією.

Також Знай.ua повідомляв, що Юрій Атаманюк заявив, що за цей рік олігархи знову розбагатіють.