Про це він розповів у новому випуску програми «Томенко онлайн».

«Біда полягає у тому, що через анархію та відсутность державної гуманітарної політики наруга над усім українським в самій українській державі посилюється. У нас може якесь «нещастя» написати, що воно ненавидить всю Україну, а потім під тиском громадськості вибачитися. Хтось може спалити наші державні символи, а потім сказати, що був п’яний або під наркотиками», - акцентував він.

Томенко вважає, що це нагадує історію, що на рівні законодавства можна зробити, коли неадекват, п’яний або наркоман звільняється від відповідальності за свої дії. Одним словом, підкреслив він, що принижувати українців, українську державу, українську традицію, мову та історію стає ледь не таким модним трендом.

«На тлі цих подій ми вирішили знайти механізм, крім публічної, громадської, законодавчої та інституційної протидії. Було зареєстровано петицію до президента з вимогою від нього невідкладно розробити та ввести спеціальний законопроєкт про запобігання та протидію українофобії або україноненависництву. За базу було взято європейське законодавство, був використаний досвід Ізраїлю та абсолютної більшості країн, які на законодавчому рівні захищають державу, її територіальну цілісність, історію, традиції та мову», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мамулашвілі заявив, що немає передумов до закінчення війни в Україні.

Також Знай.ua писав про те, що Трегубов розповів, чи потрібно Україні вступити до НАТО.