Про це він розповів у програмі «Tiger news» з ведучим Петром Охотіним.

Передусім Кульпа зазначає, що сам працював у наглядових радах і тому із впевненістю говорить, що в Польщі все не так, як в Україні. «У Польщі це означає додаткові 500 євро для людей, які пройшли іспит. Таких людей в Польщі 4000, вони є в писку міністра. Кожного з них він може призначити своїм представником», - пояснює він.

До того ж, додає експерт, польський уряд згідно із законодавством має у власності багато підприємств і вони не є державними, а просто працюють як корпорації. А відтак, каже він, немає нічого поганого в тому, що держава, будучи власником більше 50%, впливає на свою же власність. За словами Кульпи, так склалося ще з початку трансформації.

Як він розповідає, 500 євро – це місячна оплата людині на цій посаді, вона представляє державу у фірмі, у якій держава має свої акції. «Але може працювати де завгодно, але за цю роботу отримує 500 євро на місяць. Є великі фірми, в яких сума може бути збільшена у два або три рази. Але це не якісь космічні гроші», - підкреслює гість програми.

Саме ж правління, каже Кульпа, покладається на виконавчого директора, а наглядова рада повинна оцінювати легальність його дій, інформувати власника про напрямки та вислуховувати його наміри. «Якщо те, що хоче наглядова рада, не подобається правлінню корпорації, він може подати у відставку. Але насправді управління акціями, державною власністю якісне. Є, звичайно, політичні ризики», - зазначає експерт.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кульпа заявив, що Україні треба зміцнювати державність, щоб у зіткненні з нею олігархи не були сильними.

Також Знай.ua писав про те, що Кульпа заявив, що теза «олігархи – зло» щодо України застосовується помилково.