Його слова прозвучали у програмі «Акценти».

«Зараз США дійсно є головним партнером України щодо безпеки. Наше військово-технічне співробітництво з країнами Євросоюзу незрівнянно з нашими відносинами зі Сполученими Штатами. Більшу частину військової допомоги та грошей на військові потреби ми отримуємо саме від США. Також деяку роль грають Канада і Великобританія, але в основному нам допомагають США. А в Європі Ангела Меркель заявляє, що Німеччина не продавала, що не продає, і навіть ніколи не буде продавати Україні зброю», - нагадує гість програми.

Він вказав, що європейці, і, зокрема, німці офіційно визнають Росію агресором, але постачати зброю Україні не збираються.

«На їхню думку, це призведе до ескалації конфлікту. У європейців дивна логіка: на вас напали, але ми вам зброю не дамо, бо ви почнете оборонятися. Нумо залишмо все як є, нехай вас їдять потихеньку, а далі ситуація як-небудь зважиться. Тому – так, Штати наш основний партнер, хоча допомога від них, відверто кажучи, невелика. Все-таки американці на цю допомогу витрачають сотні мільйонів, а не мільярди, як на той же Афганістан», - каже Ігор Рейтерович.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він назвав єдиний, на його думку, спосіб посадити Росію за стіл переговорів.

Також Знай.ua повідомляв, що Рейтерович високо оцінив шанси України на вступ до НАТО.