Про це він розповів у новому випуску програми «Головне» на каналі MY.UA з ведучою Катериною Павловою.

«Представники країн НАТО виходять з різних критеріїв, кажучи про те, що Україні треба 15 років, щоб вступити в НАТО. Тому що з військово-технічного боку Україні за п'ять років зовсім легко відповідати основним стандартам країн НАТО. До речі, до кінця жодна країна ці стандарти не виконує, вони все одно якусь частину стандартів виконують декларативно і це нормально. Тому з точки зору військово-технічного напряму в України прекрасні перспективи вступити в НАТО, і ми досить швидко в цьому напрямку рухаємося», - підкреслив він.

Рейтерович сказав, що політичний момент, який складається з декількох складових - внутрішньополітичний і зовнішньополітичний, є проблемою. Яка відіграє основну роль, вважає він, і якщо з внутрішніми реформами ми якось можемо впоратися, то момент пов'язаний з РФ є визначальним. Оскільки в НАТО є країни, які будуть категорично проти вступу України в НАТО, підтвердив він, просто тому що вони не хочуть таким чином злити Росію.

«І вплив Росії можна практично назвати зовнішнім правом вето. Оскільки їхні заяви про те, що вони категорично не сприймають вступ України в НАТО і будуть це сприймати мало не як напад з боку НАТО. І ці заяви є дуже показовими, хоча тут теж можна грати десь на підвищення, а десь на зниження ставок. Тому що саме формулювання того, що Росія проти вступу України в НАТО, знищує суб'єктність України і ми не можемо її прийняти», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Малєєв розповів, чи можливий розвиток подій, який закінчиться ядерною війною в найближчому майбутньому.

Також Знай.ua писав про те, що Трегубов розповів, чи потрібно Україні вступити до НАТО.