Про це йдеться на офіційному сайті Національного Корпусу.

«У 2014 році під час «русской весны» колаборант і зрадник Струк закликав до повалення конституційного ладу в Україні та був організатором псевдореферендуму в Луганську. Крім того, він фінансував «загін самооборони» – кістяк незаконного збройного формування афганців й групу терориста Мозгового, організовував польові кухні з написом «Для молодої республіки», переслідував проукраїнських журналістів. Після провалу проєкту «Новоросія» разом з родиною втік до США», - зазначено у публікації.

На сайті сказано, що за підозрою у скоєнні фінансових дій, задля повалення конституційного ладу України та зазіханні та територіальну цілісність держави, проти нього було порушено два кримінальних провадження № 22014130000000074 від 07.06.2014 за ч. 2 ст. 110 КК України та № 22019000000000179 від 14.06.2019 за ч. 1 ст. 109 КК України.

«Але, попри відкриті кримінальні провадження, у 2020 році Струк був обраний Кремінським міським головою. Тому Національний Корпус вимагає від генерального прокурора України Ірини Венедіктової виконати свої посадові обов’язки та вжити всіх заходів для вручення Володимиру Струку підозри за вищевказаними статтями, а також для завершення досудового розслідування та подальшої передачі таких матеріалів до суду в порядку, встановленому чинним законодавством», - сказано на сайті.

На думку представників Нацкорпусу, Струк повинен відповісти за свою діяльність і сісти до в’язниці, а не обіймати посаду мера.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

«На восьмий рік війни є українські міста, де при владі опинились сепаратисти та колаборанти, які хотіли знищення України. Ми неодноразово порушували питання антиукраїнської діяльності Володимира Струка – «ватніка», якого підозрюють у фінансуванні терористичної діяльності та організації загонів сепаратистів», - прокоментував керівник центрального штабу Нацкорпусу Максим Жорін у своєму Telegram.

Як повідомляв Знай.ua, Дмитра Кухарчука суд не відпустив з під варти.

Також Знай.ua повідомляв: Нацкорпус заявив, що Україні потрібен закон проти колаборантів.