Про це він розповів у програмі «My.ua».

«Зараз Офіс президента відповідає для себе на важке запитання. Парламентські вибори 2019 року створили цікавий прецедент для нашої сучасної історії. У Конституції сказано, що термін повноважень складу парламенту – п'ять років, але також що він обирається в жовтні п'ятого року свого терміну. Виходить, п'ятий рік повноважень в цьому випадку почався раніше, і термін у нинішніх депутатів на десять місяців менше. А це – норма Конституції, її не можна порушувати. Зараз йдуть дискусії про те, як зберегти владу. Один вихід – це дострокові президентські вибори раніше парламентських. Але за Конституцією президент, який добровільно пішов у відставку, не має права балотуватися знову», - зазначає експерт.

Якщо ж президента відправить у відставку парламент, зауважує він, то це поховає рейтинг і Зеленського, і «Слуги народу».

«А достроково розпустити парламент – значить продемонструвати свою слабкість. Тоді є ризик не тільки зростання рейтингу опозиційних партій, а й того, що вони створять у Верховній Раді коаліцію, причому ще до того, як пройдуть президентські вибори», - говорить Антон Малєєв.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він заявляв, що в України недостатньо ресурсів для того, щоб провести цей опалювальний сезон в штатному режимі.

Також Знай.ua повідомляв, що, на думку Малєєва, військовий конфлікт Росії та НАТО не може привести до початку нової світової війни.