Про це він сказав в ефірі програми "Що далі" з Любов’ю Завальнюк на каналі "Знай 24".

“Наразі ми відзначаємо експоненційне зростання захворюваності, і, як наслідок, смертності. Що найцікавіше, це все спрогнозували лікарі-епідеміологи ще наприкінці травня - на початку червня. Ці прогнози зараз реалізуються, і, на жаль, виправдовуються. Зважаючи на все, найближчим часом ми вийдемо на 30-35 тис. інфікованих на добу”, - сказав Сергій Кравченко.

Він зазначив, що оскільки коефіцієнт смертності від коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні становить 2,3%,то можна спрогнозувати, яка буде смертність.

“Це говорить про те, що ми поб'ємо всі рекорди. І на таких високих показниках будемо йти до кінця року. До середини грудня. Але потім на нас таки чекатиме деяке зниження захворюваності, і, як наслідок, зниження смертності. За рахунок якраз новорічно-різдвяних свят, відпускних компаній, канікул та інших”, - додав Кравченко.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Сергій Кравченко заявив, що у керівництві МОЗ надто сподівалися на високі темпи вакцинопрофілактики.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що епідеміолог заявив, що ніхто не звертає уваги на прогнози епідеміологів, що практикують.