Його слова прозвучали у програмі Мирослави Бобровської «Як насправді?».

«Медичну галузь в Україні як і раніше фінансують за залишковим принципом, тому в ній завжди катастрофічно не вистачає коштів. А після зміни системи бюджетування лікувальних установ ситуація стала ще гірше. Але головна причина нинішньої проблеми – інша. У керівництві МОЗ надто сподівалися на високі темпи вакцинопрофілактики. Та й вся державна влада на це сподівалася. Планувалося сформувати колективний імунітет хоча б у 30 відсотків населення. Хоча фахівці пояснювали й Віктору Ляшку, і Ігорю Кузіну, що однією вакцинопрофілактикою епідемію в Україні не перемогти», - зазначає гість програми.

За його словами, ситуацію значно змінила поява штаму «Дельта».

«Дельта» відкидає справу формування колективного імунітету на кілька років назад. І мова тут йде не про Україну, а про весь світ. Поява цього штаму поламала всі прогнози», - говорить Сергій Кравченко.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він нагадував, що епідеміологи ще з середини літа прогнозували новий ріст захворюваності COVID-19.

Також Знай.ua повідомляв, що, за словами Кравченка, для особливо небезпечних інфекцій в Україні немає критеріїв епідеміологічного порогу.