Про це він розповів у програмі Геннадія Друзенка «Конституційна кухня».

У цей час в автомобілі перебували вагітна дружина та її неповнолітня дитина.

Українські суди з приводу викрадення сина подружжя виграло, включно до Верховного суду: про юрисдикцію, розлучення, визначення місця проживання дитини та позбавлення батьківських прав та усиновлення. Всі рішення перекладені та надані французькій стороні. З цими рішеннями українка Ірина Руц та її чоловік Владислав Рогаткін влітку вирушили до Франції, аби побачити дитину.

«В цей самий час, 31 липня, мама бачить дитину саму. Тобто коли вона вийшла з машини подивитись, де ж можна побачити дитину після двох років розлуки, з 11 квітня 2019 року, коли його силоміць забрали. З точки зору української Феміди ніхто нічого не зробив. І тут є протилежний бік. Тобто мама забирає дитину, вона гуляє на вулиці», - розповідає він.

Про те, щоб залучати міцних французьких хлопців до повернення дитини матері, не було й мови, каже він.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Не було жодного сенсу і жодного плану. І те, що дитину мама знайшла, і там десь була французька бабуся, яка пішла поспілкуватися з сусідами. Мама взяла дитину і поїхала. У нас була машина з німецькими номерами. Мама з сином сидять, розмовляють на задньому сидіння. Через три години без жодних правових підстав нас затримала поліція в Бельгії. Включається мигалка бельгійської поліцейської машини, вони показують мені, куди їхати й де зупинятися. Я зупиняюсь, і потім та людина, яка показувала мені рукою, виходить і витягує зброю. Він наставляє пістолет на мене, на дитину, на вагітну дружину», - каже він.

Як повідомляв Знай.ua, Марина Ставнійчук заявила, що Україна як країна пострадянського простору має рухатись до цивілізованого світу.

Також Знай.ua повідомлв, що дует «TamerlanAlena розповів, як поєднує творчу діяльність із сімейним життям.