Про це він розповів у програмі «Культ особистості» Руслана Бізяєва.

«Поки не відбудеться оновлення людства як такого, ми, напевно, не зможемо вийти на якийсь новий виток розвитку. У цьому сенсі, я думаю, що у 21 столітті людство теж зіткнеться з новими етичними та іншими проблемами, які будуть стосуватися нашого майбутнього - що таке людина. Адже останні десятиліття нам впроваджують ідею постлюдства», - заявив Вишинський.

Він пояснив, що це означає в якомусь сенсі нелюдство, і майбутня нелюдина може бути представником вигнаних, яка, наприклад, не захотіла чипізуватися, не захотіла впроваджуватися в нову віртуальну матрицю, житель якого-небудь умовного Афганістану. Філософ також припустив, якими будуть люди 21 століття.

«Це будуть люди, які за допомогою впровадження чіпів, камер та інших засобів контролю над людиною перетворяться в кіборгів. Це будуть марсіани, тому що зрозуміло, що жителі, які народяться на Марсі, будуть вже не земляни в якомусь сенсі», - розповів Вишинський.

Філософ зазначив, що ми наближаємося до тих фантастичних горизонтів, які простежувалися ще понад 100 років тому у творчості Герберта Уеллса, який говорив, що через низку трагічних подій, атомних воєн та іншого людство розділиться як мінімум на дві раси.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

«Я думаю, що ідея матриці - це ніщо інше як світле майбутнє для бідних, коли частині населення буде запропоновано вирішити їхні проблеми просто за допомогою відключення свого фізичного тіла і занурення у віртуальний світ», - вважає Вишинський.

Як повідомляв Знай.ua, Кривін заявив, що держава не хоче розвивати українську культуру.

Також для Знай.ua Толкачов заявив, що держава необхідна для щастя людей.