Керівник центрального штабу Національного Корпусу Максим Жорін повідомив на протесті під стінами Генпрокуратури проти Володимира Струка про те, що мер Кремінної – не єдиний колаборант в Україні, який не отримав жодного покарання за свої дії через відсутність відповідного законодавства.

Передусім націоналіст зазначає, що від початку війни на Донбасі в Україні відбулося багато випадків, коли місцева влада здавала міста, правоохоронці – надавали боєприпаси окупантам, а політичні діячі – фінансували їхню діяльність. «На жаль, Струк не єдиний у цій країні і на восьмому році війни таких прикладів дуже багато. Струк є лише показовим», - підкреслює він.

Як каже Жорін, прикладів колабораціонізму багато, а випадків його покарання – немає. На його думку, вся справа в тому, що Україна просто не має відповідного законодавства для того, аби покарати всіх тих, хто зважується на співпрацю з окупантами. «І тут нам би дійсно допоміг закон по боротьбі з колаборантами», - стверджує керівник Нацкорпусу.

За його словами, експерти, нардепи та ветерани вже розробляти цей законопроєкт і навіть зареєстрували навесні у Верховній Раді, тільки ось влада залишила його без уваги. «Сьогоднішня влада для себе обрала більшими ворогами захисників України, а не зрадників», - пояснює Жорін.

Тим не менш, націоналіст висловлює впевненість у тому, що спільними зусиллями їм вдасться добитися ухвалення закону, а відтак і встановлення справедливого покарання для Струка за державну зраду та колабораціонізм. «Сьогодні ми вимушені по кожному такому покидьку, як Струк, виходити, організовувати акції й змушувати правоохоронні органи діяти», - каже він.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Нацкорпус вимагав покарання Володимира Струка на акції під Генпрокуратурою.

Також Знай.ua писав про те, що Нацкорпус заявив, що Україні потрібен закон проти колаборантів.

https://t.me/MaksymZhorin/1995