Керівник центрального штабу Максим Жорін та лідер Національного Корпусу Андрій Білецький прокоментували це на своїх сторінках у Telegram.

«Хороший ляпас російським окупантам – скіфське золото, яке до анексії було передано з Криму до Нідерландів на виставку, повернеться в Україну», - зазначив Жорін.

За словами націоналіста, доба скіфів теж є історією України, як Київська Русь та Запорізька Січ, тому про неї варто розповідати майбутнім поколінням.

«Повернення національного скарбу такого рівня – це справді круто. Сподіваюсь, нинішня влада окрім піару на цій події (до якої, відверто кажучи, вона має дуже опосередковане відношення) почне підтримувати українських істориків скіфського спрямування», - підкреслив Жорін.

«Це один із сотень прикладів, коли Росія намагалася присвоїти собі українські пам'ятки історії та культури. Того ж 2016 року печатка київського князя Святослава ледь не опинилася в Новгородському музеї. Але ми зробили все можливе, щоб повернути її на історичну батьківщину – до Києва. Повернення наших реліквій – це боротьба за нашу історію, нашу ідентичність і наше місце у світі», - прокоментував Білецький у своєму Telegram.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Максим Жорін заявив, що прикладів колабораціонізму багато, а випадків його покарання – немає.

Також Знай.ua повідомляв, що Нацкорпус вимагає покарання Володимира Струка.