Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

«У депутатів є можливість обирати, кому давати, а кому не давати інтерв’ю, насправді це свобода будь-якої людини. Але мені здається, що ця вибірковість повинна пояснюватися факторами, які стосуються, умовно кажучи, національної безпеки чи якогось проросійського наративу, який транслюється тими чи іншими ЗМІ», - розповів він.

Джигун сказав, що депутати не можуть диктувати свої умови журналістам, це тема і питання, які суперечать здоровому глузду, демократії та цивілізованості. Якщо ми можемо просто погодитися або ні на інтерв’ю, це одна справа, повідомив він, але впливати на редакційну політику і казати, на які питання ми плануємо відповідати, а на які ні – це абсолютно не про демократію і свободу слова. Тому тут є проблема в Україні, підкреслив він, і потрібно над цим працювати. Це процес досить довготривалий, вважає він, і він потребує, з одного боку, росту політичної культури самих політиків, а з іншого боку – зростання журналістських стандартів.

«Офіс президента намагається активно впливати на медійний порядок денний та формувати його в такий спосіб, як подобається владі. Відправляти тих, а не інакших представників своєї влади та намагається формувати перелік питань, які можна ставити владі, а які не можна. Мені видається, що такими спробами влада сама собі робить ведмежу послугу, вона себе обмежує в можливостях комунікації та налаштовує себе проти самих ЗМІ. В Україні свобода слова є і наші журналісти, попри спроби шантажу та якихось обмежень, продовжують існувати. Вони говорять про проблеми, які існують, і намагаються їм протидіяти. І в цьому глибинна відмінність України від наших східних та північних сусідів», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Лєсєв розповів, що чиновники, як тільки обираються у владу, віддаляються від звичайних українців.

Також Знай.ua писав про те, що Вільямс розповів, що конкуренція між різними гілками влади є кориснішою, ніж монополія.