Про це він розповів у новому випуску програми «Розвилка» з блогером Любов'ю Завальнюком у студії Руслана Бізяєва.

«Федеральна резервна система США планує все-таки зупинити інфляцію долара у листопаді-грудні та зробити долар дорогим. Щоб усі інвестори повернулися до трежеріс, і це означатиме плавну девальвацію гривні. Наскільки плавну, зараз важко сказати, тому що дешева гривня - це плюс для експортерів. Але зверніть увагу, як тільки у нас починається процедура заводу грошей через ОВДП, долар опускається», - наголосив він.

Бізяєв сказав, що зараз нашому бюджету треба ще близько 40 мільярдів, щоб закрити всі дірки, тож швидше за все ще кілька аукціонів ОВДП буде. І виходить, підтвердив він, що з одного боку кредити МВФ, кредит Європейського Союзу, який уже зайшов, є досить спокійним торговим сальдо за рахунок пандемії.

«А з іншого боку – дірка у бюджеті, фіскальні навантаження та реальна інфляція. У нас інфляція побігла вже спринтерським бігом. Це все має десь призвести до того, що гривня таки девальвуватиме, нікуди не подінеться. Девальвують ключові світові валюти, і ми в цьому плані не зможемо довго бути винятком. До якого рівня девальвація, зараз сказати важко», - резюмував він.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua зі слів Решмеділовой, що наш бюджет - це бюджет бідності, який не закладає нам зростання і тих посильних доходів, які б гасили тарифи.

Також раніше для Знай.ua Новак розповідав, чому структура нашого бюджету не змінюється вже 15 років.