Про це він розповів у програмі Андреаса Умланда «Політична україністика».

«Мене часто запитують, чи є тут якийсь підтекст: від Брежнєва до Зеленського. Обидва з Дніпропетровського регіону. Я кажу, що просто збіг. Я думав, як поставити хронологічні рамки роботи. Якби переміг Порошенко, напевно, було б «Від Брежнєва до Порошенка», але це не так інтригує. А ось «Від Брежнєва до Зеленського» вийшло дуже інтригуюче», - говорить він.

Це книжка не стільки політологічна, скільки автобіографічна й історична.

«Вона подається через мою біографію, але насправді біографії тут досить мало. Це просто поштовх для того, щоб розглянути події, які були, і в яких я брав участь. Ті виклики, ті дилеми, які перед нами були. Тому що ми пройшли колосальну еволюцію. Я вчився в Радянському Союзі і був переконаним марксистом. Тут показується трансформація, яка відбувалася в головах людей і в моїй голові, від Радянського Союзу, віри в комунізм, світову революцію, і як ми поступово почали розуміти, що Радянський Союз неминуче розпадеться. Більш того, що Україна з Росією не по дорозі. В процесі цієї трансформації ми переосмислили віру в комунізм, усвідомили необхідність демократії», - міркує політолог.

Одночасно відбувалося і повернення до української ідентичності.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Знай.ua повідомляв, що Микола Спірідонов переконаний, що деолігархізація може принести Україні істотні збитки.

Також Знай.ua повідомляв пояснення Олеся Донія, чому кожна влада в Україні думає, що вона прийшла назавжди.