Про це він розповів у новому випуску програми «Головне» на каналі «MY.UA» з блогером Катериною Павловою.

«Народ дуже добре пам'ятає про воїнів Афганістану, а влада, на жаль, часто забуває. У нас в Україні відкрито 564 пам'ятки афганцям, фактично це народ України показав, що він нас поважає та любить, бо не було команди згори. А з владою доводиться боротися та нагадувати про нас. Я приїхав з Афганістану і в мене просто поїхав дах, я кидався на людей, бо ви ходите посміхаєтесь, а там хлопці гинуть. Для багатьох це був серйозний удар по психіці та нервовій системі», - розповів він.

Червонописький сказав, що від початку до афганців було неоднозначне ставлення. Спочатку заборонялося писати на могилах, що воїн загинув в Афганістані, повідомив він, а потім партія переглянула цю ситуацію і нас почали хвалити, нагороджувати, в президії садити. І коли пішла перебудова, наголосив він, нас чомусь журналісти зробили чи не загарбниками, які самі туди поїхали. За цей період, наголосив він, багато чого довелося перенести та доводити.

«Але найголовніше, що український народ показав пам'ятниками афганцям своє ставлення та повагу до нас. І знову нас нинішня влада намагається зіштовхнути лобами з нашими синами, дітьми, хлопцями, які воювали в АТО та ООС. На жаль, зараз така тенденція, що ми ніби зникли, а тут знову його величність чиновник і керує балом. Кабінет Міністрів усе прагне передати це питання на місцеві громади, але нас на війну посилала держава, а не сільрада, нехай держава відповідає» - резюмував він.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше дипломат Вадим Трюхан розповів про те, чим Україна відрізняється в кращу сторону від Афганістану.

Також Знай.ua повідомляв, що ексміністр закордонних справ України Костянтин Грищенко вказав на небезпеку, яку активізація талібів в Афганістані несе сусіднім країнам.