Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua.

За словами журналістки, Нафтогаз виставив вимоги, згідно з якими опалювальний сезон 2020-2021 розпочнеться лише для тих мешканців, які здійснили авансовий платіж за опалення. Вона зазначила, що, згідно з повідомленням, квитанції із сумою необхідної передоплати будуть надсилатися на початку кожного місяця та будуть обов'язковими до оплати, а тих, хто не здійснить платіж, буде одразу і без попередження відключено від опалення.

«Такого ще не було. Тобто це тепер як: доки не заплатиш аванс, не буде опалення? Навіть не так. Не заплатиш аванс – взагалі відключать опалення. Та ще й протягом трьох днів. Добре, припустимо, людина готова платити, але просто не встигла забрати квитанцію з поштової скриньки, що все? Відключать опалення», – пояснює Котенкова.

Журналістка додала, що Кабінет Міністрів затвердив нову форму індивідуального договору щодо послуг постачання теплової енергії, гарячої води та обслуговування внутрішньобудинкових мереж, на які мають перейти усі мешканці багатоквартирних будинків. За її словами, якщо споживачі їх не укладуть особисто, постачальник може виставити документ на своєму офіційному сайті, і буде вважатися, що споживачі приєднуються до договору автоматично.

«Хіба можуть ось так позбавити людину опалення? Невже так можна за законом? Хочеш, щоб було тепло – плати аванс. А не встиг заплатити протягом трьох днів – відключили опалення. А потім знову плати за підключення», – каже Котенкова.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше Котенкова розповіла, що під час опалювального сезону тарифи на газ можуть зрости.

Також Знай.ua писав про те, що Попенко розповів, чи готова Україна до опалювального сезону.