Про це він розповів у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

Передусім Дзівідзінський зазначає, що не можна забувати про політичну географію. «На сході у нас ворог – Росія, на півночі – Білорусь, з якою дуже складні відносини, з Польщею зараз багато питань поставлено на паузу», - розповідає він.

А відтак, каже експерт, Україні варто підтримувати дружні відносини хоча б з Молдовою. «Молдові не так багато потрібно для того, щоб дружити з Україною», - підкреслює він. До того ж, додає Дзівідзінський, молдовська влада зараз орієнтується на Європу, а не на Росію, як це було раніше.

За його словами, для встановлення ближчих відносин Україні потрібно тільки налагодити тісніші контакти з Молдовою у тих сферах, у яких вони вже й так давно співпрацюють. Зокрема, політолог говорить про необхідність налагодження товарообігу.

Також він повідомляє, що планується договір про транзит газу через територію України, що буде компенсацією втрат від запуску «Північного потоку-2», хай невеликою, але приємною. «Тому зближення з Молдовою продовжиться і буде нам представлене як невеликий позитивний кейс, як успіх України на міжнародній арені», - констатує Дзівідзінський.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Дзівідзінський заявив, що зараз неможливо говорити про незалежність силових структур.

Також Знай.ua писав про те, що Дзівідзінський розповів, кого можуть звільнити в уряді.