Свою думку вона висловила у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

«Якщо люди не беруть участь в ухваленні рішень на місцевому рівні, то вони не готові щось вирішувати й на загальнонаціональних виборах. Громадянам потрібна можливість щось вирішувати на місцевому рівні. І на виборах 2019 року нам обіцяли забезпечити відпрацьований механізм прямого народовладдя. Але ці декларації мало до чого призвели. Насправді все обернулося законом про референдум, який спотворює механізм демократії. Закон сформульований таким чином, що насправді референдум може бути проведений лише з ініціативи влади», - зазначає гостя програми.

Вона нагадала, що зараз речник Верховної Ради Стефанчук направив на експертизу до Венеціанської комісії проєкт закону про місцевий референдум.

«Ще місяць тому його попереднику Разумкову ставили у провину те, що він зробив так само з проєктом закону про олігархів. У тому та в іншому випадку йдеться про законопроєкти, які ще не були ухвалені. Тож тут діють подвійні стандарти», - вважає Марина Ставнійчук.

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Кого не мобілізують до армії: перелік професій Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше вона засудила заяви про те, що Україні свого часу не слід було відмовлятися від ядерної зброї.

Також Знай.ua повідомляв, що, за словами Ставнійчук, Мінський процес перебуває в в глухому куті, з якого не видно виходу.