«Піклуючись про те, що Росія може нарощувати ядерний потенціал на території Криму, нам варто звернути увагу на свою ситуацію. Україна сьогодні має певну ситуацію за результатами візиту Зеленського в США. Одним з пунктів спільної заяви США і України стосовно національної безпеки та оборони був пункт, пов'язаний з узгодженням сторін ще на сім років ліквідації стратегічної ядерної зброї в Україні. Процес ліквідації ядерної зброї в Україні був розпочатий в 1993 році і мав бути вже завершений», - розповіла вона.

Ставнійчук сказала, що, однак з того часу вже пройшло майже 30 років і у стратегічній заяві двох держав звертається увага саме на цей пункт. Нам сьогодні треба розуміти, наголосила вона, що ми маємо відповідально ставитися до своїх міжнародних зобов’язань. Проблема існує стосовно Росії та України, вважає вона, і її треба вирішувати.

«Робити заяви про те, що можливо Україні не треба було позбавлятися ядерної зброї – це політично безграмотно. У той час Україна приєдналася до міжнародного договору про позбавлення ядерної зброї. Тоді були тільки перші роки здобуття Україною незалежності та в декларації про державний суверенітет Україна розглядалась як без’ядерна держава, яка взяла на себе зобов’язання не виготовляти, не розповсюджувати й не використовувати ядерну зброю. Тому якщо ти береш на себе такі зобов’язання, їх треба виконувати», - резюмувала вона.

Як повідомляв Знай.ua, Мамулашвілі заявив, що немає передумов до закінчення війни в Україні.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Бортник розповів, чому цей закон не матиме реального впливу на олігархів.