Про це вона розповіла у новому випуску програми «Акценти» з провідною Тетяною Резвін.

«Якщо говорити про ринок праці 2020 року, то пандемія внесла нечуване безробіття протягом короткого періоду часу практично на всіх ринках праці. Досить стрімке та несподіване для багатьох експертів відновлення ринку праці, але вже трохи в іншому вигляді, сферах та параметрах. Якщо ми говоримо про значні зміни, які є і зараз, ми розуміємо, що сфера туризму, гостинності, івент та інші контактні види діяльності не відновилися у повному обсязі досі», - повідомила вона.

Пашкіна сказала, що і поки що навряд чи вони відновляться, судячи з кількості хворих. Відповідно, вважає вона, ми говоримо про те, що багато кваліфікованих фахівців залишають цю сферу послуг, не бачачи для себе в ній стабільності. І якщо у нас кілька років тому був такий прецедент у банківській сфері, наголосила вона, коли було велике чищення і люди йшли з банківської сфери, то зараз у нас є ще одні кандидати на найслабшу ланку, якою це прописав ковід.

«Від пандемії в цю кризу постраждало більше жінок, ніж чоловіків, тому що попередні кризи були економічні і вони, як правило, вражали промисловість і ті сфери, де були зайняті більше чоловіки. Тому безробіття було чоловіче. Цього разу постраждала сфера послуг і ті види і сфери, де більше зайняті жінки. Відповідно, кількість безробітних жінок зросла», - резюмувала вона.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua зі слів Решмеділовой, що наш бюджет - це бюджет бідності, який не закладає нам зростання і тих посильних доходів, які б гасили тарифи.

Також раніше для Знай.ua Новак розповідав, чому структура нашого бюджету не змінюється вже 15 років.