Про це він розповів у новому випуску програми «Tiger News» з ведучим Петром Охотіним.

«Тема грантів нині дуже актуальна, оскільки вона стає актуальною, коли починається криза. Бізнес починає шукати нові можливості для розвитку і гранти – це один зі світових європейських інструментів, які починають використовувати. Дуже багато можливостей для бізнесу як локальних, так і європейських, світових, де можуть українські підприємці, бізнесмени, малі та середні бізнеси брати участь», - розповів він.

Комендо сказав, що є декілька помилок, які роблять підприємці, коли займаються підготовкою своїх проєктів. Одна з головних помилок при підготовці своїх проєктів – це не глибоке припрацювання критеріїв, умов, повідомив він, на що саме дають фінансування. Деякі моменти впускають, вважає він, де наші підприємці нечітко пропрацьовують свою проєктну заявку з точки зору тем.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

«Є декілька українських ресурсів, де є всі грантові можливості, ти просто заходиш і починаєш моніторити. Звісно, що є декілька системних грантодавців, які постійно на ринок публікують можливості, тобто можна слідкувати за окремими донорами. Підприємець подивився, що є така можливість і починає з того, що треба ретельно пропрацювати умови участі. Коли ми зрозуміли, що нам підходять умови участі, розміри, дедлайни та в якому форматі подавати заявку, то тоді ми готуємо заявку та бюджет проєкту», - резюмував він.

Як повідомляв Знай.ua, Окландер констатував в Україні негативне сальдо торгового балансу, за підсумками 2020 року – близько одного відсотка.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Лановий назвав економічні помилки незалежної України.