Про це він розповів у програмі Олександра Кочеткова «Валіза пророка».

«Ми є носіями певного правила, виробленого не нами. Уклади життєві формуються поколіннями: мінімально – це 3 покоління, середній термін – 7 колін та термін, після якого практичні неможливо змінити уклад – це 9 поколінь», - зазначив Новохатський.

За словами експерта, українці живуть в укладі стану свободи волі дуже довго. Як він зазначив, цей уклад діє на наших землях щонайменше кілька тисяч років. Але, за словами експерта, іноді до нас приходили сильніші з військового погляду народи та регулювали наші землі під власні потреби.

«А ми скручували дулю у кишені: моя хата з краю. У тому, що «моя хата з краю» немає нічого поганого. Те, що українці інертні у скоростиглих політичних рухах – це чудово, тому що цей стан потреби у свободі та триєдиному розумінні землі, людини та свободи як одного цілого вимагає лише одного – організованого простору, який приносить благо», - сказав Новохатський.

Як зазначив політолог, наша система уточнена на добробуті окремого джерела волі, яке не походить від нашого середовища. Експерт навів приклад, що є князь із дружиною і вони встановлюють свій порядок, який походить не від думки населення, а від його волі.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

«Українці намагаються облаштувати свій простір під своє розуміння свободи – це генератор добробуту, тобто стану в якому приходить добро», - наголосив Новохатський.

Як повідомляв Знай.ua, Олександр Кочетков розповів, що наші силовики не ризикують воювати із народом.

Також Знай.ua Олександр Гончаров розповів, до чого може спричинити заборону експорту українського газу.