Про це він сказав в ефірі програми "Толкова розмова" з Олексієм Толкачовим.

Вадим Трюхан заявив, що Сполучені Штати Америки втратили занадто багато часу, поки воювали в Афганістані.

“За ці 20 років вони випустили з виду як “встала з колін”, як люблять говорити в Росії, Росія. Те, як деякі держави, які мали перспективи стати певними оплотами для американського впливу в Європі і в деяких інших частинах світу, почали втрачати шанси. Без їхньої підтримки. Вони залишились десь навіть наодинці з інакшими загрозами порівняно з тими, які вони визначили для себе у 2001 році. Як виявилося не тільки тероризм, а й державний експансіонізм — це величезна загроза для стабільності світу”, - сказав Трюхан.

Він зазначив, що однією зі світових проблем є кіберзлочинність, а також зміни клімату. У цих сферах США пасуть задніх.

“Якщо США опустять руки і перестануть сповідувати якісь претензії на лідерство, то тоді їх нікому буде замістити. Я боюся, що хаотизація геополітичних процесів і міжнародних відносин загалом, яка вже спостерігається протягом оцих 20 років, вона може набути навіть загрозливих масштабів… Якщо американці почнуть поводитися егоцентрично, тобто думати виключно про себе, то конфліктів стане більше. Вони стануть більш кривавими. Почнеться переділ світу. Масштабування агресії”, - додав Вадим Трюхан.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ігор Рейтерович заявив, що зараз США дійсно є головним партнером України щодо безпеки.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Микола Замікула зазначив, що зараз ситуація повертається до періоду Холодної війни.