Свою думку він висловив у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

«Говорити, що Україна рухається до суперпрезидентської республіки – це помилка. Данілов лише сказав те, що потрібно було сказати групі людей з оточення Зеленського, які дуже хочуть, щоб він балотувався на другий термін. Деяким людям потрібно, щоби з'явився варіант обрання президента Верховною Радою, про що Данілов теж говорив як про альтернативу президентській моделі. Але така зміна також нереальна, вона порушує баланс. По-перше, потрібно вносити зміни до Конституції. Добре, припустимо, що вони знайшли триста голосів. Але тоді доведеться змінювати всю конфігурацію влади, а отже, будувати нові домовленості», - зазначає експерт.

Він співвідносить цю ініціативу з даними соціологічних опитувань.

«При такій динаміці рейтингу, як зараз, міняти систему влади вкрай небезпечно. Тому я вважаю заяву Данілова просто струсом повітря. Поки що ми зберігаємо парламентсько-президентську республіку. Думаю, подальший політичний розвиток йтиме у бік балансу між парламентською та президентською республікою», - каже Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він розглянув перспективи прийняття нашої країни до НАТО.

Також Знай.ua повідомляв, що Бізяєв прогнозує плавну девальвацію гривні, проте не може сказати, наскільки плавною вона буде.