Про це вона розповіла у новій програмі «Головне» на каналі «MY.UA» із блогером Катериною Павловою.

«Українська кухня має особливість, бо вона готується вся на засмажці. У тому числі класичний борщ готується на засмажці цибулі, моркви, буряків і при цьому все робиться на звичайній олії. Що в принципі робити не можна, тому що олія має особливість при поєднанні з високими температурами виділяти канцерогени, які є негативним впливом на наш організм», - розповіла вона.

Чамлай сказала, що при тривалій термічній обробці овочі втрачають всі свої корисні властивості та вітаміни. Важливо розуміти, коли ти готуєш борщ, потрібно скоротити час знаходження овочів у киплячій воді, повідомила вона, тому що овочам достатньо семи хвилин, щоб вони були аль денте. На жаль, промисловість та виробництво йдуть набагато швидше, вважає вона, чим ми встигаємо зрозуміти яким чином продукт потрапляє до нас на стіл і що до нього додають у період вирощування.

«Ми з вами як споживачі не маємо можливості бути присутніми при всіх процесах на сільських господарствах і особисто дивитися як це все відбувається. Ми можемо довіритися виробнику або певному сільському господарству і тільки на цій довірі споживати продукт. Потрібно звертати увагу на країну походження, на сезонність, на самого виробника і почитати, як він ставиться до органічної ідеології, доставки продукту на стіл та як він ставиться до самого споживача», - резюмувала вона.

Як повідомляв Знай.ua, користь і шкода щавлю: дієтолог повідала про всі властивості "вітамінно-мінеральної бомби".

Популярні новини зараз
Бусифікація та силова мобілізація ухилянтів: українцям пояснили повноваження ТЦК ПриватБанк блокує карти: яка операція може залишити без доступу до коштів В українських містах можуть оголосити евакуацію людей: до чого готуватися Пенсія по-новому: без чого не отримаєте у 2026 році та на скільки зростуть виплати
Показати ще

Знай.ua писав, що вітаміни надходять до нас ззовні за допомогою їжі.