Про це вона розповіла у новій програмі «Головне» на каналі «MY.UA» із блогером Катериною Павловою.

«Українська кухня має особливість, бо вона готується вся на засмажці. У тому числі класичний борщ готується на засмажці цибулі, моркви, буряків і при цьому все робиться на звичайній олії. Що в принципі робити не можна, тому що олія має особливість при поєднанні з високими температурами виділяти канцерогени, які є негативним впливом на наш організм», - розповіла вона.

Чамлай сказала, що при тривалій термічній обробці овочі втрачають всі свої корисні властивості та вітаміни. Важливо розуміти, коли ти готуєш борщ, потрібно скоротити час знаходження овочів у киплячій воді, повідомила вона, тому що овочам достатньо семи хвилин, щоб вони були аль денте. На жаль, промисловість та виробництво йдуть набагато швидше, вважає вона, чим ми встигаємо зрозуміти яким чином продукт потрапляє до нас на стіл і що до нього додають у період вирощування.

«Ми з вами як споживачі не маємо можливості бути присутніми при всіх процесах на сільських господарствах і особисто дивитися як це все відбувається. Ми можемо довіритися виробнику або певному сільському господарству і тільки на цій довірі споживати продукт. Потрібно звертати увагу на країну походження, на сезонність, на самого виробника і почитати, як він ставиться до органічної ідеології, доставки продукту на стіл та як він ставиться до самого споживача», - резюмувала вона.

Як повідомляв Знай.ua, користь і шкода щавлю: дієтолог повідала про всі властивості "вітамінно-мінеральної бомби".

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Знай.ua писав, що вітаміни надходять до нас ззовні за допомогою їжі.