Про це він сказав у програмі Євгена Рибчинського «Ще не вмерла UA».

«Я є традиціоналістом. Це, напевно, не є основна річ, яку треба поміняти. Дехто хоче кольори прапора поміняти місцями, дехто хоче славень український поміняти, пишуть різні тексти. Але наша сила – в нашій традиції, у зв’язку поколінь і в тому, що наші батьки і діди нам щось передали, і ми це маємо передати нашим дітям», - каже він.

Звісно, треба осучаснювати, треба бути модними. Тільки тоді можна завоювати світ і бути успішними. Але є певні елементи традиції, навіть якщо для чиїхось вух воно не так звучить.

«У нас в естраді є багато різних виконавців, які не мають базової освіти: чи консерваторії, чи бодай музичного училища. Вони вважають, що є талановитими. Відповідно, маючи успішних продюсерів, виконують якусь одну хітову пісню. Вони на тому заробляють гроші. Але навіть якщо хтось грає якусь роль, як-от Хома, - але він все одно має базову освіту і може продукувати на сцені, за що заробляє величезні кошти. Але він може показати драму, показати класику. Дійсно, момент виконання українського славня перед спортивними змаганнями надихає не лише футболістів, а й цілу націю», - зауважує націоналіст.

Він каже, що років десять тому ми щоразу починали співати славень на різних політичних заходах, і не завжди люди це сприймали. Але потім воно ввійшло в якийсь елемент традиції. Як і вітання: «Слава Україні!» - «Героям слава!» спочатку не розуміли.

Популярні новини зараз
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Знай.ua повідомляв пояснення Олеся Донія, чому кожна влада в Україні думає, що вона прийшла назавжди.

Також Знай.ua повідомляв, що Олексій Гарань розповів про особисті та суспільні трансформації: від віри в комунізм до незалежної України.