Свій коментар він дав у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

«Те, що Україна настільки слабка та настільки цікава заморським друзям – це міф. Наш бюджет – це копійки в порівнянні з тими можливостями, які вони мають у себе вдома або в таких країнах, як Мексика або Бразилія. Насправді ми смішні, маленькі та нікому не цікаві. Ми гордо б'ємо себе копитом у груди, стверджуючи, що це не так – але потрібно прийняти реальність. Український бюджет може бути цікавим окремим особам, але якщо розглядати питання системно, то наші фінансові потоки сміховинні для того рівня, на якому діють наші партнери. Але з погляду ефективності в Україні, як і ніде у світі, ніхто не наголошує на іноземцях», - каже ексміністр.

Свою останню думку він пояснив на конкретному прикладі.

«Однією із перших сфер в Україні, куди зайшли іноземні інвестори, був банківський сектор. Багато банків з іноземним капіталом отримали й менеджерів-іноземців. Але вже через рік чи півтора всіх цих менеджерів замінили на українців, а іноземці залишилися на других ролях – як, грубо кажучи, контролери. Фінансові результати після цього різко покращали. А зараз у державних компаніях йде зворотний процес: ними керують іноземці, і вони стають збитковими», - розповідає Ігор Уманський.

Популярні новини зараз
Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше він заявив, що державний бюджет на 2022 рік практично не відрізняється від попереднього.

Також Знай.ua повідомляв, що Уманський прокоментував перспективу цьогорічного опалювального сезону.