Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» для каналу Знай.ua.

«На жаль, у листопаді не планується підвищення пенсій. Чергове підвищення лише у грудні. Натомість вже у листопаді українці зможуть зареєструватись у додатку «Дія» на отримання пенсій, а також подати документи на субсидію. Також буде запущено нову послугу для внутрішньо переміщених осіб», - повідомила Котенкова.

Вона також нагадала, що кожні пів року переселенцям необхідно підтверджувати інформацію у держорганах для того, щоб отримувати соцвиплати. Тепер, за словами журналістки, підтвердити всі документи можна буде онлайн за допомогою додатку.

Котенкова також прокоментувала ситуацію з опалювальним сезоном, який у деяких містах розпочнеться лише з першого листопада, наприклад, в Одесі та Дніпрі. Вона зазначила, що у Дніпрі затримку опалювального сезону місцева влада пояснює економією грошей.

«Постачальники встановили ціни на газ для населення. Але, незважаючи на підписаний меморандум, тарифи можуть змінюватись. Багато експертів, і я підтримую їхню думку, кажуть, що ціни на комунальні послуги поступово зростатимуть, якщо не найближчими місяцями, то вже наступного року», - заявила Котенкова.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За словами журналістки, це станеться тому, що більшість теплокомуненерго будуть змушені піднімати тарифи, адже їм потрібно компенсувати витрати з місцевого бюджету на опалення, які вони заплатять як компенсацію різниці вартості газу. Вона додала, що середній відсоток зростання складе 10-20%, але він може бути набагато більшим.

Як повідомляв Знай.ua, Максим Ялі розповів, як Росія намагається натиснути на Зеленського за допомогою газу.

Також Знай.ua писав про те, що Попенко розповів, чи готова Україна до опалювального сезону.