Про це він розповів у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

Серед тих періодів, коли можна було спостерігати зниження цін у магазинах, каже Уманський, є і період президентства Януковича. «Втім, це ніяк не пов'язано з економічною політикою тодішньої влади, і відбувалося під час її становлення», - констатує він. За словами ексміністра, політика тодішньої влади призвела до зовсім інших наслідків.

Він акцентує на тому, що до середини 2012 року українська економіка зростала, але після – почала падати. «У результаті вже до 2014 року ми увійшли до піке економічної кризи – і увійшли б до нього у будь-якому разі, була б у нас війна з Росією чи ні», - підкреслює Уманський.

Також гість програми зазначає, що зазвичай ціни в магазинах падають у піковий сезон збирання врожаю. «Так, і у 2021 році у нас з урожаєм було все добре – але злетіли світові ціни й на зерно, і на все у світі», - підкреслює він. Водночас ексміністр зауважує, що світовий ринок не має впливу на внутрішній, але, якщо можна дати зерно на експорт за 100 доларів, то ніхто не буде продавати його за 20.

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Уманський розповів, що буде, якщо Україна залишить держбюджет у тому вигляді, у якому він є.

Також Знай.ua писав про те, що Уманський прокоментував перспективу формування у ВР нової партійної коаліції.