Про це він сказав у програмі Євгена Рибчинського «Ще не вмерла UA».

«Німці і французи наполягають на виконанні Мінських домовленостей. Але ця формула є для України програшною. Нам потрібна формула «Друзі України проти Путіна і проти Москви». А зараз виглядає так: бізнес-партнери Путіна проти України. Тому цей так званий Нормандський формат, який існує, і оцей Мінський процес треба вже давним-давно закривати», - каже він.

І одне, і друге показали свою неефективність. Треба сотворити щось нове.

«Україні треба витягати козирну карту Будапештського меморандуму. Мала би бути створена співдружність держав за Будапештським меморандумом із країнами, які виступили нашими гарантами, окрім Московії. Московія відпала після Тузли, коли вона ще тоді зазіхала на нашу територіальну цілісність. Велика Британія і Сполучені Штати Америки мають сидіти за столом перемовин. Я не заперечую, що там можуть бути Німеччина і Франція», - міркує політик.

Німці тримаються осторонь того процесу. Але заяви німецьких політиків дуже не проукраїнські, як і постійні їхні візити в Москву. Колишній канцлер якимось дивом опиняється на високих посадах у Газпромі чи в інших російських багатеньких наглядових радах.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«У німців, окрім того що є питання з Україною, є певні домовленості з Московією. У них ще є конфлікт задавнений, який буде тривати, зі Сполученими штатами Америки. І це протистояння буде постійно. І Україна взагалі для них просто якийсь залишковий фактор», - каже Тягнибок.

Також Знай.ua повідомляв думку Соломона Манна, що після відходу Ангели Меркель з поста канцлера ФРН роль Франції в політиці Європи буде вирішальною.