Про це він розповів у програмі Андреаса Умланда «Політична україністика».

Ці наративи були адресовані жителям Криму і Донбасу.

Демартіно виклав цю версію у книзі «Криве дзеркало»: роль соціальних мереж в операції Російської Федерації по анексії Криму».

«У процесі роботи над книгою у мене були фрагментарні розуміння того, що було зроблено для організації операції впливу. Але те, що мені здавалося основним, у процесі дослідження відійшло на другий план. Інтенсивна присутність російських спецорганів в українських соціальних мережах зіграла дуже велику роль. Але в процесі роботи з'явився інший фактор, пов'язаний з масованою антиукраїнською телевізійною кампанією в самій Росії. Це вплинуло вельми значною мірою на умонастрої людей, на те, чому операція пройшла так успішно. В першу чергу, це було домінування телевізора», - говорить він.

В українському середовищі йде екзистенціальна суперечка: чи готувалася Росія до анексії Криму десятиліттями, і був розіграний сценарій, в тому числі інформаційний?

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

«Але у процесі роботи мені стало абсолютно очевидним, що процес військової операції вторгнення до Криму, який супроводжувався інформаційними спецопераціями в сегменті соціальних мереж, носив абсолютно спонтанний характер. Я не відстежив тривалої підготовки до них. Це було реакцією на події 2013 - 2014 років, на Євромайдан», - зазначає автор.

Знай.ua повідомляв про те, що Білоус порівняв Крим із «чорним лебедем»: «Всі розуміють, що він повинен бути, але ніхто не знає коли».

Також Знай.ua повідомляв про те, що Ерфан Кудусов нагадав, що Росія не вперше окупувала Крим.