Про це він розповів у програмі Євгена Рибчинського «Ще не вмерла UA».

Передусім гість програми згадує, як він виходив на сцену з вітанням «Слава Україні!» і партнери критикували його за це, попереджали про можливий розкол Майдану. «Спочатку говорили, що це повний абсурд», - каже Тягнибок.

Тим не менш, він пояснює, що так працює нервова система держави. Тобто, каже політик, коли звучить щось нове, воно сприймається передусім як незвичне і не завжди викликає захоплення. За його словами, нервова система для цього і потрібна, інакше організм би не знав, що має якось реагувати на хворобу. «Ми перші даємо сигнал, його не сприймають, не люблять, бо це через біль і несприйняття. Але як наслідок – цей організм стає здоровим. Власне, в цьому є наша політична функція», - каже він про «свободівців».

Зараз же, підкреслює Тягнибок, нікого не дивує вітання «Слава Україні!» і воно стало цілком звичним. Саме за це, зазначає лідер «Свободи», він і боровся зі своїми колегами, вони хочуть змінити українців і українську державу.

З іншого боку, гість програми застерігає від певних небезпек: «Якщо це є або підігравання моді, або намагання отримати певні політичні дивіденди…». Як він пояснює, у такому разі можна застосовувати комуністичну риторику, якщо популярні саме комуністи, або ж ліберальну – якщо ліберали.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Тим не менш, каже Тягнибок, націоналістична ідея, яку «свободівці» просували десятиліття, нарешті стала основою. «Ті, хто вчора нас жорстко критикували, біля скроні крутили пальцем – вони це сьогодні сприймають як належне, і таке враження, що вони вже з тим народилися. Я вважаю це нашої ідеологічною перемогою», - заявляє політик.

Як повідомляв Знай.ua, Тягнибок вважає Мінські угоди формою капітуляції України.

Також Знай.ua писав про те, що Тягнибок пояснив, з ким і проти кого потрібно дружити Україні.