Про це він розповів у новому випуску свого блогу «Чесний погляд на економіку».

«Факт виходу американців з Афганістану може призвести до того, що в Афганістані буде активовано Ісламський рух Східного Туркестану, з якого американці наприкінці минулого року зняли позначку терористична організація. І цей Ісламський рух Східний Туркестан почне активувати сепаратистські рухи у Сіньцзян-Уйнгурському автономному районі Китаю. Відповідно дестабілізувати ситуацію біля Північно-Західних кордонів Китаю», - сказав він.

Кущ розповів, що Пекін не настільки слабкий, щоб подібні проблеми призвели до якихось серйозних ситуацій у Китаї. Тим не менш це може бути використано, вважає він, щоб відвернути увагу Пекіна і змусити його витрачати ресурси на мінімізацію цієї проблеми. Оскільки в Пекіні, підкреслив він, завжди дуже ретельно ставилися до різного роду сепаратистських рухів. А Сіньцзян-Уйнгурський автономний район є найнебезпечнішим щодо цього, впевнений він, для Пекіна.

«США, йдучи з Афганістану, залишили там купи зброї на десяти військових базах, а одна військова база коштувала приблизно 1-2 мільярди доларів. Вважайте, що талібам потрапило до рук озброєння на 20 мільярдів доларів. Америка таким чином передала привіт Росії та Китаю, тому що якщо таліби почнуть експортувати екстремізм, то сполошиться вся Середня Азія», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Пенсії пропонують підняти на 60%: щоб більше не перебиватися копійками Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше дипломат Вадим Трюхан розповів про те, чим Україна відрізняється в кращу сторону від Афганістану.

Також Знай.ua повідомляв, що ексміністр закордонних справ України Костянтин Грищенко вказав на небезпеку, яку активізація талібів в Афганістані несе сусіднім країнам.