Про це він розповів на каналі «Православна церква».

«Апостол Павло казав, що людині слід один раз померти, а потім суд. Цими словами апостол спростовує вчення про реінкарнацію або переселення душ і говорить про особисте перебування людини у відповіді перед Богом», - зазначив Ющик.

За словами священнослужителя, текст Святого Письма вказує, що наше покаяння і наша можливість сказати «вибач» існує у людини тільки поки вона жива, якщо людина залишає це життя, то вона не може себе сповідувати перед Богом.

«Наша молитва за тих, хто упокоївся, є не лише даниною нашої любові до них, а й справді живою та вимогливою потребою просити у Бога, щоб Господь умилостивився над душею померлої людини», - сказав Ющик.

Як зазначив Ющик, молитва за померлих – це продовження подальшої молитви за людину. За його словами, Святе Письмо вказує, що наш Бог – це не Бог мертвих, а Бог живих і ми маємо необхідність молитви один за одного під час життя. За словами Ющика, також ми маємо необхідність молитви один за одного після смерті когось близьких, бо вони самі за себе вже молитися не можуть.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Нестор Коломієць розповів, як людині зрозуміти суть літургії та богослужіння.

Також Знай.ua повідомляв, що Сергій Екшіян заявив, що дбати про інших – це загальна потреба людини.