Про це він розповів у програмі «Православна Церква» на YouTube.

«Перший смертний гріх – це гординя. Гордість – самозадоволене захоплення власними достоїнствами справжніми або уявними. Володіючи людиною, вона відсікає її спочатку від людей мало знайомих, потім від рідних та друзів і нарешті від самого Бога. Ніхто не потрібний гордовитому, навіть захоплення оточуючих його не цікавить і лише в собі самому він бачить джерело власного щастя. Але, як і будь-який гріх, гордість не приносить справжньої радості. Внутрішнє протистояння всьому і всім висушує душу гордої людини», - розповів він.

Кобилецький сказав, що другий гріх – це заздрість, і таке розташування людського серця стає стартовим майданчиком для найстрашніших злочинів. А також незліченної безлічі великих і дрібних пакостей, підтвердив він, які люди творять тільки для того, щоб іншій людині стало погано або хоча б перестало бути добре. Але навіть якщо не вирветься цей звір назовні у вигляді злочину чи конкретного вчинку, повідомив він, то заздріснику від цього легше не буде, адже таким страшним світовідчуттям він просто передчасно зажене себе в могилу, але навіть смерть не припинить його страждань.

«Третій гріх – це обжерливість, що створює рабство власному шлунку. Вона може проявляти себе не тільки в шаленій обжерливості за святковим столом, а й у кулінарній розбірливості. У тонкому розрізненні відтінків смаку переваг вишуканих страв простої їжі. З точки зору культури між грубим ненажерою та витонченим гурманом прірва, але обидва вони раби своєї харчової поведінки. І для того, і для іншого їжа перестала бути засобом підтримки життя тіла, перетворившись на бажану мету життя душі», - резюмував він.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Нестор Коломієць розповів, як людині зрозуміти суть літургії та богослужіння.

Також Знай.ua повідомляв, що Сергій Екшіян заявив, що дбати про інших – це загальна потреба людини.