Про це стало відомо з програми «Суть подій» на каналі Знай.ua.

«Нам обіцяли, що абонплата за газ поменшає. Але вона не тільки не поменшала. Її збираються знову підняти. При чому найнахабнішим способом. В Україні різко побільшало скарг на неправильний розрахунок споживання газу. Облгази ігнорують передані показання лічильників та надсилають платіжки із завищеними цифрами. Це може стати підставою, щоб у майбутньому збільшити розмір абонплати, яка залежить від того, скільки кубів ви використали», - розповіла Котенкова.

Вона пояснила, що сам облгаз заробляє на абонплаті, і її розмір безпосередньо залежить від того, скільки в середньому кубів використовує сім'я. Журналістка зазначила, що якщо зростає споживання, збільшуються і суми в платіжках, тож чим більше вам доставляють, тим дорожче коштує доставка.

«Якщо вам завищили суми у платіжках, зверніться до облгазу, повторно передайте покази та, якщо суми у платіжках не перерахували, напишіть письмове звернення, вимагайте, щоб до вас додому прийшли та перевірили покази лічильників. І якщо облгаз все одно відмовляється робити перерахунок, необхідно написати скаргу до Нацкомісії з питань електроенергії та комунальних послуг», - каже Котенкова.

Журналістка пояснила, що всі облгази одержують у Нацкомісії ліцензію на свою діяльність, де є умови роботи, які забороняють завищувати обсяги споживання. За її словами, якщо облгаз і надалі порушуватиме, і в комісії зможуть зібрати докази, підприємство ризикує заплатити штраф. Вона також зазначила, що з підвищенням тарифів більшає абонплата – спочатку за газ, а тепер за опалення та воду.

Популярні новини зараз
Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

«При цьому вартість послуг дешевша на платіж за абонентське обслуговування не стала, це плюсом до самої послуги. А ще нові послуги на нас чекають: обслуговування внутрішньобудинкових мереж — газ, вода, каналізація, опалення. У серпні послуги ЖКГ для українців коштували на 2,2 млрд грн дорожче, ніж рік тому. Адже нам обіцяли, що тарифи знизяться. Тарифи підвищуються, а якість послуг стає дедалі гіршою», - заявила Котенкова.

Як повідомляв Знай.ua, журналістка Катерина Котенкова зазначила, що газу в Україні достатньо, щоб повністю забезпечити потреби населення.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Юрій Атаманюк заявив, що влада насправді прекрасно розуміє потреби народу.