Політтехнолог, експерт Українського Центру суспільного розвитку Юрій Подорожній прокоментував заяву голови парламентського комітету з питань охорони здоров'я Михайла Радуцького про те, що нестача кисню в українських лікарнях є результатом диверсії з боку РФ.

«Я абсолютно згоден з Радуцьким: нестача кисню у лікарнях – це диверсія. Я навіть назву диверсантів, адже сказавши А, треба говорити й Б. Диверсанти, які залишили хворих без кисню – це наша влада. Їх усіх можна назвати на прізвища. Вони сьогодні відповідають за боротьбу з пандемією в Україні, за психологічний стан людей – а він теж дуже важливий, за забезпечення вакциною, і, зрозуміло, за забезпечення лікарень. Тож Радуцькому потрібно терміново звертатися з цього приводу до СБУ та писати заяву. Адже ніхто не заважав керівництву займатися своїми обов'язками. Лікарні вже давно потрібно було забезпечити всім необхідним, зокрема й киснем», - каже експерт.

Він нагадав про інтерв'ю міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка, де, зокрема, йшлося про планове закриття лікарень, до яких немає можливості постачати кисень.

«Всі знали, що восени буде нова хвиля пандемії та знадобиться кисень. Усі знали – тільки влада не знала», - обурюється Юрій Подорожній.

Як повідомляє Знай.ua, раніше він спрогнозував політичне майбутнє Дмитра Разумкова.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що Подорожній звинуватив Росію у газовому шантажі своїх партнерів.