Про це вона розповіла у програмі «Суть подій» на каналі Знай.ua.

«Нас чекає не проста зима. І справа не лише у всій цій ситуації з коронавірусом, хоч і це теж дуже вже тисне морально на людей. Справа навіть не в карантині, який неминуче буде, і те, що досі його не ввели, означає, що Україна як держава зараз просто не може дозволити собі локдаун», - заявила Котенкова.

Вона пояснила, що введення локдауну по всій країні завдасть значних економічних збитків, які можуть собі дозволити лише багаті та економічно розвинені країни. Журналістка додала, що за непростих умов нового опалювального сезону влада продовжує підвищувати тарифи, хоча фінансове становище населення залишає бажати кращого.

«Українці давно та міцно налякані підвищеннями цін на комуналку. Тарифи на квартплату, воду, електрику зростають рік у рік. Проте ціни на газ та тепло стали особливим болем пересічного українця. Із настанням зими мільйони наших співвітчизників хвилюють класичні питання: чи буде тепло у квартирах і де взяти гроші, щоб за нього розплатитися», - розповіла Котенкова.

За словами журналістки, політики посилаються на нібито об'єктивні умови для підвищення тарифів у опалювальному сезоні 2021/2022 – подорожчання газу в Європі та низькі запаси вугілля та газу в Україні. Вона зазначила, що, щоб пройти опалювальний сезон, ніби газу вистачає, але за умов, що зима буде теплою.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

«Але на це сподіватися безглуздо. Тому газу може просто не вистачити», - каже Котенкова.

Як повідомляв Знай.ua, журналістка Катерина Котенкова зазначила, що газу в Україні достатньо, щоб повністю забезпечити потреби населення.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що журналістка Любов Завальнюк заявила, що у нас опалювальний сезон на межі зриву.