Про це він розповів у програмі «Конституційна кухня» Геннадія Друзенка.

Зокрема, експерт прокоментував виправданість прагнення України до членства у Європейському Союзі та НАТО.

«Якби у нас була реальна перспектива в осяжному майбутньому отримати через дуже, мабуть, напружену серйозну роботу всіх державних установ, мобілізацію суспільства, і ми б мали якийсь графік, що за чим треба зробити і отримати цей результат, я думаю, це було б виправдано», - вважає Грищенко.

На його думку, проблема полягає зокрема у тому, що у нас радикально не збільшується кількість людей, які дійсно вірять у це приєднання. Він зазначив, що коли проводиться опитування щодо того, чи є людина прихильником вступу у ЄС, то дійсно більшість виступає за, проте, якщо опитування стосуватиметься того, чи вірять люди у наше членство, то кількість опитуваних, які дадуть ствердну відповідь, буде значно менша.

Політик вважає, що така зацикленість відволікає нашу державу та суспільство від інших зовнішньополітичних напрямків. У приклад він навів Південну Корею – одну із найбільш технологічних країн світу.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

«Наскільки я знаю, кандидата посла туди розглядали, потім відклали це, а в результаті МЗС Південної Кореї з нашим посольством взагалі не спілкується. Азія на сьогоднішній день – це серйозна противага Європі. Не з точки зору якоїсь конфронтації. Це просто інші точки розвитку, інші підходи до розвитку найбільш сучасних технологій. Мабуть, ще досі навіть уже нове покоління не усвідомлює, що все більше і більше винаходів, все більше і більше масштабних проєктів, які застосовуються на практиці, і те що винайшли в інших країнах – це не тільки Китай, а та ж Корея, не кажучи вже про Японію», - зазначив Грищенко.

Знай.ua повідомляв думку дипломата Олександра Щерби про те, що Україну представляють країною, яка ніяк не може знайти себе.

Також Знай.ua повідомляв, що ексміністр закордонних справ України Костянтин Грищенко вказав на небезпеку, яку активізація талібів в Афганістані несе сусіднім країнам.