Про це він розповів у програмі «Політична україністика» Андреаса Умланда.

«Мене запросила туди фундація «Лідери змін», і там же познайомили з Колегією Східної Європи, до речі, яка зараз перекладає книгу (книга авторства Станіслава Асєєва «Світлий шлях: історія одного концтабору», – ред.) на польську. І цього року обіцяють її вихід», - розповів Асєєв.

Він пояснив, що його запросили для обміну культурним досвідом, а також досвідом ув'язнення та перебування після нього на волі, оскільки на той момент він уже понад рік провів в Україні. За словами журналіста, там його познайомили з тими процесами, які зараз відбуваються у сучасній Польщі, чим вони живуть, у тому числі українська діаспора.

«Для мене це сюрреалізм якийсь, бо Варшава живе проблемами абортів, ЛГБТ, екології – те, до чого в Україні навіть не доросли, я не говорю вже про ОРДЛО. Ці люди певною мірою переступили економіку, хоча там теж маса, за місцевими мірками, економічних проблем», - каже Асєєв.

Журналіст поділився, що коли побував у колегії Східної Європи – середньовічному замку у Войновиці, у маленькому селі, то там він побачив великий розрив із Варшавою. Він розповів, що, наприклад, у день прапора та Конституції Польщі там у кожному маленькому будиночку вважають поганим тоном не вивісити польський прапор.

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

«Їх ніхто не змушує, цього ніхто не побачить – ви можете заїхати в глухий кут, де стоїть один цей будиночок, але все одно там висітиме прапор, для них це важливо. У Варшаві не так, там, як у Києві – десь на адміністративних будівлях висять. А поляки, які живуть у глибинці, пишаються цим, що вони – Польща. Це дуже приємно, нам є чому у них повчитися насправді», - розповів Асєєв.

Як повідомляв Знай.ua, Марина Ставнійчук заявила, що Україна як країна пострадянського простору має рухатись до цивілізованого світу.

Ткож Знай.ua повідомляв думку дипломата Олександра Щерби про те, що Україну представляють країною, яка ніяк не може знайти себе.