Про це він розповів у новому випуску свого блогу «Чесний погляд на економіку».

«На 4 жовтня 2021 року у підземних газових сховищах України було 18,7 мільярда м3 природного газу. З яких 2,8 мільярда м3 належали нерезидентам та зберігалися у підземних сховищах на умовах підземного складу та ще 0,8 мільярда м3 належали українським компаніям. Тобто приблизно 3,6 мільярда м3 метрів газового запасу - це так званий приватний газ», - повідомив він.

Кущ сказав, що це той газ, який ми для потреб комунального господарства використати не можемо. А з запасів газу що залишилися 4,8 мільярда м3 - це буферний газ, акцентував він, який знаходиться в сховищах для підтримки необхідного тиску. Цей газ ні за яких обставин, наголосив він, використовуватися не може.

«Таким чином отримуємо понад 10 мільярдів м3 газу, на які Україна може розраховувати в найближчому опалювальному сезоні. Для безболісного проходження опалювального сезону за умови, що зима буде не надто сувора, нам потрібно підняти зі сховищ протягом шести місяців близько 9 мільярдів м3 газу. А якщо зима буде складною за метеорологічними показниками, то ця цифра може зрости. Таким чином ми бачимо, що запасів газу у нас в притул з тими потребами, які у нас є», - резюмував він.

Як повідомляв Знай.ua, журналістка Катерина Котенкова зазначила, що газу в Україні достатньо, щоб повністю забезпечити потреби населення.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Крім того, Знай.ua повідомляв, що журналістка Любов Завальнюк заявила, що у нас опалювальний сезон на межі зриву.