Про це він розповів у програмі «Конституційна кухня» Геннадія Друзенка.

Передусім дипломат зауважує, що переважно в Україні кожен новий президент відразу замінював кадри у всіх міністерствах: це стосувалося як правоохоронних структур, так і тих, що займаються енергетикою.

Тим не менш, каже він, Міністерство закордонних справ доволі довгий період часу оминали ці чистки, воно було винятком. «Тому що воно не дотично до тих ресурсів, які можна використовувати для інших цілей, крім просування державних інтересів. Там дійсно приходили люди, які або хотіли насправді робити кар’єру, або як мінімум батьки яких підтримували їх ідею в тому, що тут престижне місце», - пояснює Грищенко.

Водночас гість програми вказує й на іншу проблему, що тягнеться ще з 1990-х років, з періоду становлення незалежної української держави. Тоді, розповідає він, довелося витягувати охочих та наполегливих людей із досвідом, а їх було не так вже й багато і вище політичне керівництво їх дійсно цінувало.

Аби не бути голослівним, Грищенко згадує, що документ, який він підготував у 1990-х як начальник управління, розглядали на найвищому рівні, а сам він постійно був учасником різних нарад. Водночас дипломат переконаний, що це – не правильно, але іншого виходу у тодішні складні часи не було.

Популярні новини зараз
Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

До того ж, додає експерт, часом буває, що новий український президент настільки впевнений у своїх дипломатичних здібностях, що починає роздавати свої побажання. Як він пояснює, через це виникають проблемні ситуації, коли за короткий період часу доводиться зробити щось неможливе, знайти документ, який не буде обтяжувати ані його виконавців, ані тих, хто із ним працюватиме.

Принагідно Грищенко коментує Мінські домовленості і називає їх точкою біфуркації. «Все стає на свої місця – хто на що здатен. У даному випадку тут російська, я б не сказав дипломатія, а машина переграла. Це буквально питання декількох годин, хвилин, ти маєш бути до цього готовий. Ти маєш мати і аргументи, і силу волі, і фізичну, якщо завгодно, спроможність», - пояснює він.

Як повідомляв Знай.ua, Грищенко заявив, що МЗС Південної Кореї з нашим посольством взагалі не спілкується.

Також Знай.ua писав про те, що Вільямс заявив, що в Україні продовжується боротьба за цивілізацію.