Про це він сказав в ефірі програми “А як насправді” з Мирославою Бобровською.

Андрій Вігірінський зазначив, що Міністерством оборони може керувати людина, яка ніяк не пов'язана з ЗСУ, оскільки її обов'язки не такі, як у Генштабу.

“Міністерство оборони — це, власне кажучи, організація забезпечення збройних сил. І в питаннях закупівель, і в питаннях житлового господарства, і в питаннях усього того, щоби солдат на фронті відчував себе в безпеці. Саме щодо матеріально-технічного забезпечення. І тут не надто треба бути фахівцем в озброєнні. Тому що жоден міністр, я впевнений, і Таран у тому числі — він до Державного оборонного замовлення має стосунок такий собі”, - сказав Вігірінський.

За його словами, для оборонного замовлення в міністерстві є окремий департамент і групи, які відповідають за прийом військової техніки, її виробництво.

“Міністр — він не може бути і інженером, і військовим одночасно. І менеджером. Ти маєш організувати нормальний процес роботи міністерства. Для цього потрібна жорсткість, для цього потрібна принциповість… Суть зводиться до того, що громадянам України не артикулюють, і найголовніше, що народні депутати, яких ми обрали, які делегують, за великим рахунком, повноваження виконавчої влади — самі в невіданні, чому вони у відставку когось відправляють”, - додав експерт.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Владислав Дзівідзінський розповів, кого можуть звільнити в уряді.

Крім цього, Знай.ua повідомляв, що Ганна Майборода розповіла, чому допомога волонтерів на початку війни була потрібна державі.