Про це вона розповіла у програмі «Конституційна кухня» Геннадія Друзенка.

«Не будемо говорити в якому стані була наша держава – ми не готувались до війни. І навіть тендерні процедури по закупівлі будь-чого – вони були три місяці, згідно з законом. І тому зміни до закону відбувались вже потім, коли вже розпочалась війна», - розповіла Майборода.

За її словами, тендерні процедури змінювали лише наприкінці квітня. Вона зазначила, що саме тому була так необхідна допомога волонтерів, які закуповували і возили військовим умовні бронежилети – Міноборони цього зробити не могло, оскільки такими були формальні умови в державі.

«До чого я прийшла тоді. Держава – велика машина, яка не може швидко вирішувати кризові питання. А вони виникали кожного дня. І тому виникла велика потреба в нас», - каже Майборода.

Гостя програми додала, що на той час кількість волонтерських організацій була невеликою, але вони готові були допомагати, і військові визнавали, що не могли б впоратися без них.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Ми вирішуємо питання швидко, і в цьому відбулася наша співпраця», - резюмувала Майборода.

Як повідомляв Знай.uа, Томенко порадив встановити жорсткий контроль над витратами армії.

Також Знай.ua повідомляв, що Пелюховський вважає найголовнішим питанням для українців питання миру.